Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων διοργανώνει τον 4ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας.

Το θέμα του διαγωνισμού θα είναι: "Φτου ξελευθερία"

Μια μαγική φράση σε ένα παιχνίδι παιδικό, το κρυφτό, όπου ο νικητής λέγοντάς την έδινε την ελευθερία στους συμπαίκτες του. Μετά από όλο αυτό το κρυφτούλι και το κυνηγητό, όταν κάποιος έφτανε στο σημείο που τα φύλαγε ο αντίπαλος, έφτυνε δείχνοντας έτσι την αποστροφή του στο πρόσωπο του και ο τελευταίος έπρεπε να πει "φτου ξελευθερία για όλους" ώστε να ελευθερώσει τους πιασμένους στο παιχνίδι.

Ίσως ήρθε ο καιρός να αναπολήσουμε τα συναισθήματα που προκαλούσε μέσα μας αυτή η φράση και ίσως θα πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε ενεργά σήμερα που η οικονομική κρίση, η ασθενής δημοκρατία, η κρίση αξιών, η απογοήτευση, η υποκουλτούρα, η παγιωμένη νοοτροπία μας και γενικά όλα τα μικρά και μεγάλα που μας εγκλωβίζουν ώστε να επαναφέρουμε στο πρόσωπο μας το χαμόγελο που είχαμε όταν φωνάζαμε δυνατά "φτου ξελευθερία".

 

Και τώρα το μεγάλο στοίχημα:

Μπορείτε να οπτικοποιήσετε φωτογραφικά αυτό το θέμα;

 

Όροι συμμετοχής:

 • Δικαίωμα στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανεξάρτητα από Εθνικότητα, Τόπο διαμονής, Χώρα, Πλανήτη, Γαλαξία, κλπ.
 • Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να αποστείλει από 1 έως 4 φωτογραφίες.
 • Στον διαγωνισμό αυτό θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες που έχουν ληφθεί είτε με αναλογική (αρνητικό ή θετικό φιλμ) είτε με ψηφιακή μηχανή. Ο φωτογράφος θα πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός του έργου που θα υποβάλλει.
 • Στον διαγωνισμό αυτό δεν θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες που το περιεχόμενό τους έχει αλλοιωθεί είτε σε σκοτεινό θάλαμο είτε με λογισμικά προγράμματα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
 • Στον διαγωνισμό αυτό δεν θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες που έχουν βραβευθεί σε προηγούμενους διαγωνισμούς της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων. (βραβεία και έπαινοι)
 • Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκριση τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος στον οποίο ανήκει το έργο και όχι η Λε.Φ.Κι.
 • Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να αποστείλει το δελτίο συμμετοχής υπογεγραμμένο σε έντυπη μορφή καθώς και CD ή DVD στο οποίο θα περιέχονται:

 

 1. Οι φωτογραφίες του (ψηφιακές ή σκαναρισμένες, έγχρωμες ή ασπρόμαυρες) σε μέγεθος 30x45 cm (ή 30x30 αν είναι τετράγωνες) στα ανάλυση 300 dpi σε μορφή jpeg. Το όνομα κάθε αρχείου θα πρέπει να είναι της μορφής όνομα επίθετο X.jpeg (όπου Χ ο αύξων αριθμός της κάθε φωτογραφίας, με κενά διαστήματα ανάμεσά τους (Παράδειγμα: ένας διαγωνιζόμενος με το όνομα Γιώργος Παπαδάκης στέλνει δύο φωτογραφίες. Η ονομασία των φωτογραφιών να είναι ως εξής: Γιώργος Παπαδάκης 1.jpeg, Γιώργος Παπαδάκης 2.jpeg.)
 2. Το δελτίο συμμετοχής του και σε ψηφιακή μορφή το οποίο θα έχει αποθηκεύσει (save as) με το ονοματεπώνυμό του (πχ Γιώργος Παπαδάκης).

 

 • Η συμμετοχή στον παρόντα διαγωνισμό ορίζεται στα 5€. Τα χρήματα μπορούν να αποσταλούν είτε μαζί με το CD/DVD σε κλειστό φάκελο ή με τραπεζική κατάθεση στον υπ' αριθμό 00089279551-4 τραπεζικό λογαριασμό του Ταμιευτηρίου (Σάββας Κόης, Ελευθερία Σειστάκη) με αναγραφή του ονόματος του καταθέτη. Φωτογραφίες χωρίς την χρηματική συμμετοχή δεν θα γίνονται δεκτές.
 • Τα CD/DVD μαζί με το δελτίο συμμετοχής θα αποστέλλονται στην διεύθυνση "Κ. Μάνου 13- Πελεκαπίνα - Χανιά Τ.Κ. 73136 " στο όνομα Σειστάκη Ελευθερία με συστημένη επιστολή.
 • Τελευταία μέρα αποστολής ορίζεται η Πέμπτη 31 Μάιου 2012 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Πέρα αυτής καμιά συμμετοχή δεν θα γίνεται δεκτή.

 

Οι φωτογραφίες θα κριθούν από 5μελή επιτροπή η οποία θα αποτελείται από τους:

 1. Καρκατσέλη Βασίλη (φωτογράφο, καλλιτεχνικό διευθυντή στο φωτογραφικό κέντρο Θεσσαλονίκης)
 2. Λυκάκη Μάνο (φωτογράφο, καθηγητή στη Leica Academy και το "Φωτογραφικό Κύκλο")
 3. Στάβερη Σπύρο (φωτογράφο)
 4. Σταφυλίδου Μαριλένα (φωτογράφο, μέλος της ομάδας art if act)
 5. Τσεβά Δημήτρη (φωτογράφο, καθηγητή στη Leica Academy)

 

Το ποσοστό συμμετοχής στην κρίση θα είναι το ίδιο για όλους τους κριτές ενώ η ταυτότητα των διαγωνιζόμενων δεν θα είναι γνωστή στην κριτική επιτροπή. Οι κρίσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες. (Σε περίπτωση κολλήματος κάποιου από τους κριτές η αντικατάσταση του θα γίνει έγκαιρα μετά από απόφαση του Δ.Σ. της λέσχης)

 

Θα δοθούν 3 Βραβεία, 3 Έπαινοι και 3 Δώρα για τις 3 πρώτες αναρτήσεις με έπαθλα:

Thalassa Beach Resort 5* Arcus Luxury Suites and Villas 5*, Θόλος Πολυτελείς Σουίτες και Βίλες Libyan Princess Hotel 5*
Hotel Koukouras & Lia apartments Kastalia-Saint Nikolas village

1ο Βραβείο

Διαμονή, 5 διανυκτερεύσεις, στο Thalassa Beach Resort 5* στην Αγιά Μαρίνα.

2ο Βραβείο

Διαμονή, 4 διανυκτερεύσεις, στο Thalassa Beach Resort 5* στην Αγιά Μαρίνα

3ο Βραβείο

Διαμονή, 3 διανυκτερεύσεις, στο Thalassa Beach Resort 5* στην Αγιά Μαρίνα

Χρήση βραβείου απoκλειστικά την περίοδο των εγκαινίων της έκθεσης.

 

1ος Έπαινος

Διαμονή 2 διανυκτερεύσεις, στο Arcus Luxury Suites and Villas 5*, Θόλος Πολυτελείς Σουίτες και Βίλες στην Αργυρούπολη

2ος Έπαινος

Διαμονή 2 διανυκτερεύσεις, στο Arcus Luxury Suites and Villas 5*, Θόλος Πολυτελείς Σουίτες και Βίλες στην Αργυρούπολη

3ος Έπαινος

Διαμονή 2 διανυκτερεύσεις, στο Arcus Luxury Suites and Villas 5*, Θόλος Πολυτελείς Σουίτες και Βίλες στην Αργυρούπολη

Χρήση δώρου οποτεδήποτε αρκεί να υπάρχει διαθεσιμότητα.

 

Δώρο 1ης ανάρτησης

3 Διανυκτερεύσεις στο Libyan Princess Hotel 5* στην Παλαιόχωρα

Χρήση δώρου από 15 Σεπτεμβρίου έως τέλος Οκτωβρίου.

Δώρο 2ης ανάρτησης

2 Διανυκτερεύσεις στο Hotel Koukouras & Lia apartments στον Κάτω Σταλό

Χρήση δώρου από 15 Σεπτεμβρίου έως τέλος Οκτωβρίου.

Δώρο 3ης ανάρτησης

2 Διανυκτερεύσεις στο Kastalia-Saint Nikolas village στα Καμισιανά Χανίων

Χρήση δώρου από 1 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου.

 

 

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου στην ιστοσελίδα της λέσχης (www.lefkichania.gr).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά την παράταση που δόθηκε στην υποβολή των συμμετοχών, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στα μέσα Ιουλίου. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email ή μέσω τηλεφώνου.

Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν στην «Mare Art Gallery» του Thalassa Beach Resort στην Αγία Μαρίνα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012. (Σε όλους αυτούς τους φωτογράφους θα χορηγηθεί βεβαίωση ανάρτησης.) Παράλληλα θα αποτελέσουν υλικό για έκδοση ψηφιακού φωτογραφικού λευκώματος (ephotobook).

 

 • Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που θα διακριθούν στην προώθηση της έκθεσης αυτής (καθώς και σε μελλοντικές προωθητικές ενέργειες της λέσχης), με αναφορά στον δημιουργό στον οποίο και ανήκει το έργο.
 • Τα CD/DVD για τεχνικούς λόγους δεν θα επιστραφούν και μετά το πέρας του διαγωνισμού και της έκθεσης θα καταστραφούν.
 • Οι εκτυπωμένες φωτογραφίες που θα αποσπάσουν τα τρία βραβεία και τους τρεις επαίνους ανά κατηγορία θα κρατηθούν στο αρχείο της λέσχης. Οι υπόλοιπες αναρτήσεις μετά το πέρας της έκθεσης θα καταστραφούν. Οι φωτογραφίες της έκθεσης θα κρατηθούν (σε ψηφιακή μορφή και σε μικρή ανάλυση) στο ηλεκτρονικό αρχείο της λέσχης.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος, δόθηκε παράταση στην υποβολή των φωτογραφιών μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουνίου (σφραγίδα ταχυδρομείου).

 

Το Δ.Σ. της Λε.Φ.Κι.

© 2008 ΛΕ.Φ.ΚΙ. Χανίων
Το περιεχόμενο της σελίδας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της ανωτέρω.
Απαγορεύεται η ολική ή τμηματική αναπαραγωγή της σελίδας αυτής χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.
Copy of any content of this site is prohibited.