Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφικού Portfolio με ελεύθερο θέμα.

Από τους συμμετέχοντες ζητάμε ένα (1) έως τρία (3) portfolio 7 έως 10 φωτογραφιών μέσω των οποίων ο φωτογράφος θα πραγματεύεται ένα θέμα της αρεσκείας του, μια ιδέα ή ακόμα και την αφήγηση μιας ιστορίας .

Προσοχή ζητάμε θεματικό portfolio και όχι portfolio κάποιας φωτογραφικής κατηγορίας κι ούτε βέβαια ένα σετ με τις καλύτερες φωτογραφίες του καθενός.

Η επιλογή από τους κριτές θα γίνει βάσει των χαρακτηριστικών των portfolio τα οποία είναι:

  • Η συνάφεια των φωτογραφιών με το θέμα.
  • Η συνοχή του συνόλου των φωτογραφιών σαν ένα ενιαίο σετ.
  • Η καλλιτεχνική και αισθητική ποιότητα του συνόλου των φωτογραφιών.

 

Κάθε φωτογράφος θα πρέπει να στείλει τις φωτογραφίες του σε ψηφιακή μορφή (γραμμένες σε CD ή DVD) σε έναν φάκελο του οποίου ο τίτλος θα αποτελεί και το θέμα του κάθε portfolio.

Κάθε φωτογραφία θα πρέπει να ονομαστεί επίσης με τον τίτλο του θέματος ακολουθούμενη από αύξουσα αρίθμηση.

Π.χ. αν το θέμα / τίτλος ενός portfolio είναι "Μια βόλτα στην πόλη" τότε η κάθε φωτογραφία θα έχει σαν όνομα Μια βόλτα στην πόλη 01, Μια βόλτα στην πόλη 02, Μια βόλτα στην πόλη 03 κ.ο.κ. Όλες οι παραπάνω φωτογραφίες θα περιέχονται σε φάκελο με όνομα "Μια βόλτα στην πόλη".

Στον διαγωνισμό αυτό δεν θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες που το περιεχόμενό τους έχει αλλοιωθεί με ψηφιακά προγράμματα. Γενικότερα στο θέμα επεξεργασίας επιτρέπονται οι διορθώσεις που αφορούν το χρώμα, την φωτεινότητα, την κατάτμηση (crop) και όχι βαριές επεξεργασίες όπως ψηφιακό μοντάζ, HDR, κλπ.

Επίσης δεν θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες που έχουν βραβευθεί σε προηγούμενους διαγωνισμούς της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων. (βραβεία και έπαινοι)

Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκριση τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος στον οποίο ανήκει το έργο και όχι η Λε.Φ.Κι.

 

Κάθε φωτογράφος μπορεί να στείλει μέχρι τρία (3) portfolio.

Για τα portfolio που θα διακριθούν θα ζητηθεί ένα μικρό κείμενο (περίπου 100 λέξεων) που θα περιγράφει εν συντομία το θέμα που έχει επιλέξει καθώς και το σκεπτικό του φωτογραφικού τρόπου προσέγγισης του ή ότι αυτός νομίζει καλύτερο για την δουλειά του.

Το κείμενο αυτό θα αναρτηθεί μαζί με τις φωτογραφίες του στην έκθεση που θα ακολουθήσει.

Η μεγάλη πλευρά των φωτογραφιών που θα αποσταλούν με το CD/DVD θα πρέπει να είναι 1500 pixels, ανάλυση 300 ppi.

Από τους διακριθέντες του διαγωνισμού (οι έξι πρώτοι) θα ζητηθούν εγκαίρως να στείλουν τις φωτογραφίες τους σε πλήρη ανάλυση για την έκθεση που θα ακολουθήσει.

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται 5 € για ένα portfolio, 10 € για δύο ή τρία. Συμμετοχές χωρίς το χρηματικό αντίτιμο δεν θα γίνουν δεκτές.

Οι φάκελοι με τις φωτογραφίες των portfolio πρέπει να εγγραφούν σε ένα CD/DVD και να αποσταλούν μαζί με την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη καθώς και τα χρήματα της συμμετοχής (σε κλειστό φάκελο ή το αποδεικτικό κατάθεσης στο τραπεζικό λογαριασμό του Δικτύου Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της Eurobank με IBAN GR2202607450000470100651454 - Γιάννης Κλουβιδάκης, Σάββας Κόης, Ελευθερία Σειστάκη - με αναγραφή του ονόματος του καταθέτη.) στην διεύθυνση "Κ. Μάνου 13 - Πελεκαπίνα - Χανιά Τ.Κ. 73136 " στο όνομα Σειστάκη Ελευθερία με συστημένη επιστολή. Τελευταία ημέρα αποστολής των φωτογραφιών ορίζεται η 16η Μαΐου 2014.

 

Σας ενημερώνουμε ότι ο 6ος διαγωνισμός φωτογραφίας λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος και εκλογών θα πάρει παράταση μέχρι 6 Ιουνίου.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου τόσο στην ιστοσελίδα της λέσχης (lefkichania.gr) όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ οι νικητές θα ενημερωθούν και τηλεφωνικά. Λόγω παράτασης του διαγωνισμού, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Θα διακριθούν 6 portfolio (3 βραβεία και 3 έπαινοι) τα οποία και θα αποτελέσουν το υλικό έκθεσης που θα γίνει σε χώρο που θα ανακοινωθεί ενώ στο χώρο της έκθεσης θα προβληθούν σε παρουσίαση τα υπόλοιπα 10 σε βαθμολογία portfolio.

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που θα διακριθούν στην προώθηση της έκθεσης αυτής (καθώς και σε μελλοντικές προωθητικές ενέργειες της λέσχης), με αναφορά στον δημιουργό στον οποίο και ανήκει το έργο.

Τα CD/DVD για τεχνικούς λόγους δεν θα επιστραφούν και μετά το πέρας του διαγωνισμού και της έκθεσης θα καταστραφούν.

Τα εκτυπωμένα portfolio που θα αποσπάσουν τα τρία βραβεία και τους τρεις επαίνους ανά κατηγορία θα κρατηθούν στο αρχείο της λέσχης. Τα 16 πρώτα portfolio της θα κρατηθούν (σε ψηφιακή μορφή και σε μικρή ανάλυση) στο ηλεκτρονικό αρχείο της λέσχης.

 

Οι φωτογραφίες θα κριθούν από 5μελή επιτροπή η οποία θα αποτελείται από τους:

Βουτσάκη Εύα - φωτογράφο (evavoutsaki.com)

Παπαδοπούλου Μυρτώ - φωτογράφο(www.myrtopapadopoulos.com)

Παπαϊωάννου Ηρακλή - Διδάκτωρ φωτογραφίας στο ΑΠΘ, συγγραφέα, επιμελητή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (iraklis papaioannou)

Στάβερη Σπύρο - φωτογράφο

Στρατουδάκη Γιάννη - φωτογράφο (http://www.oramaphotos.gr)

Οι κριτές δεν θα γνωρίζουν τα ονόματα των διαγωνιζόμενων.

Σε περίπτωση κολλήματος κάποιου από τους κριτές το ΔΣ της λέσχης έχει τη δυνατότητα αντικατάστασης του χωρίς προειδοποίηση.

 

Τα δώρα για τα 3 βραβεία είναι:

1ο Βραβείο

Διαμονή, 5 διανυκτερεύσεις, στο Arcus Luxury Suites and Villas 5*, Θόλος Πολυτελείς Σουίτες και Βίλες στην Αργυρούπολη

Χρήση δώρου οποτεδήποτε αρκεί να υπάρχει διαθεσιμότητα.

2ο Βραβείο

Διαμονή, 4 διανυκτερεύσεις, στο Arcus Luxury Suites and Villas 5*, Θόλος Πολυτελείς Σουίτες και Βίλες στην Αργυρούπολη

Χρήση δώρου οποτεδήποτε αρκεί να υπάρχει διαθεσιμότητα.

3ο Βραβείο

Διαμονή, 3 διανυκτερεύσεις, στο Libyan Princess Hotel 5* στην Παλαιόχωρα

Χρήση δώρου από 21 Σεπτεμβρίου έως τέλος Οκτωβρίου.

arcus  libyan

 

Τα δώρα για τους 3 επαίνους είναι:

1ος Έπαινος

Διαμονή, 2 διανυκτερεύσεις, στο Thalassa Beach Resort 5* στην Αγιά Μαρίνα

Χρήση δώρου 10 Οκτωβρίου – 30 Οκτωβρίου 2014 κατόπιν διαθεσιμότητας.

2ος Έπαινος

Διαμονή 2 διανυκτερεύσεις στο Hotel Koukouras & Lia Apartments στον Κάτω Σταλό Χανίων.

Χρήση δώρου από 15 Σεπτεμβρίου έως τέλος Οκτωβρίου.

3ος Έπαινος

Διαμονή 2 διανυκτερεύσεις στο Παραδοσιακό Ξενοδοχείο Οντάς στην παλιά πόλη των Χανίων.

Χρήση δώρου από 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου.

 thalassa    KOUKOURASlogo   ontas       

© 2008 ΛΕ.Φ.ΚΙ. Χανίων
Το περιεχόμενο της σελίδας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της ανωτέρω.
Απαγορεύεται η ολική ή τμηματική αναπαραγωγή της σελίδας αυτής χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.
Copy of any content of this site is prohibited.