FOG

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων, υποδέχεται με χαρά τη Φωτογραφική Ομάδα FOG, που αποτελείται από τους Μιχάλη Καλαϊτζάκη, Στέλιο Μπακλαβα, Κωστή Πετράκη, Μιχάλη Πολυχρονάκη και Γιώργο Αναστασάκη, οι οποίοι θα παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους.

 

Παρασκευή 17 Ιουνίου, Αίθουσα "Σταύρος Σ. Νιάρχος" του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" στη Χαλέπα Χανίων.(Μέγαρο Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης).

Ώρα 8 μ.μ., είσοδος ελεύθερη...

Λίγα λόγια για την FOG.

Η φωτογραφική ομάδα Fog ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2010. από τους φωτογράφους Μιχάλη Καλαϊτζάκη, Μιχάλη Πολυχρονάκη, Στέλιο Μπακλαβά, Κωστή Πετράκη και το Γιώργο Αναστασάκη.

Η Fog δε διαφέρει σε λειτουργία και στόχους από τις περισσότερες φωτογραφικές ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργήθηκε από το συγχρωτισμό των μελών της και ζυμώθηκε μεταξύ πειραγμάτων και συζητήσεων για εικόνες. Σημαίνει επίσης πως τα μέλη ένωσαν τις δυνάμεις και τις δεξιότητες τους προκειμένου να εξελίξουν τη δουλειά τους και να συμβάλλουν στην κινητικότητα της φωτογραφικής δημιουργίας στο γεωγραφικό χώρο που δραστηριοποιούνται.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ:

Ο Μιχάλης Πολυχρονάκης γεννήθηκε το 1963 στα Χανιά. Δραστηριοποιείται στο χώρο της φωτογραφίας από το 1989. Η δουλειά του έχει δημοσιευθεί, εκτεθεί και βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και συνεργάτης μεταξύ άλλων της Ελληνικής έκδοσης του National Geographic. Διδάσκει φωτογραφία στο Δήμο Χανίων.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ:

Ο Μιχάλης Καλαϊτζάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1968. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (στο ΕΑΠ), με αντικείμενο «H φωτογραφία στην εκπαίδευση». Έχει διδάξει φωτογραφία στη Φωτογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, ενώ από το 2005 διδάσκει εθελοντικά στη «Φωτοσκίαση» του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά. Από το 2008 γράφει για θέματα φωτογραφίας στο ένθετο «Διαδρομές» των Χανιώτικων Νέων. Έχει συμμετάσχει σε 5 ομαδικές και 3 ατομικές εκθέσεις.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ:

Ο Στέλιος Μπακλαβάς γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φωτογραφία στη σχο­λή Σταυράκου. Ζει και εργάζεται ως φωτογράφος διατηρώντας studio στην Αθηνά και τα Χανιά. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων Φωτογράφων. Έχει πραγ­ματοποιήσει 10 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε 32 ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

KΩΣΤΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ:

Ο Κωστής Πετράκης γεννήθηκε το 1969 στα Χανιά, όπου ζει και εργάζεται ως φω­τογράφος. Έχει σπουδάσει κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από το 1993 – 1994 και από το 1998 – 2002 συμμετείχε σε σεμινάρια φωτογραφίας που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη. Έχει συμμετάσχει σε 5 ατομικές και 6 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, καθώς επίσης και σε πολλούς διαγωνισμούς φωτογραφίας στο εξωτερικό όπου έχει λά­βει σημαντικές διακρίσεις. Δουλειά του έχει δημοσιευτεί στο φωτογραφικό λεύκωμα Ροή. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ:

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1980. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση στη Λογοτεχνία και τις Πολιτισμικές Σπουδές. Συνέχισε τις σπουδές του επικεντρώνοντας στη φωτογραφια και το 2008 ολοκλήρωσε το ΜA Photographic Studies στο University of Westminster του Λονδίνου με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Ζει στα Χανιά και εργάζεται σε εργαστήριο επαγγελματικής φωτογραφίας.

© 2008 ΛΕ.Φ.ΚΙ. Χανίων
Το περιεχόμενο της σελίδας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της ανωτέρω.
Απαγορεύεται η ολική ή τμηματική αναπαραγωγή της σελίδας αυτής χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.
Copy of any content of this site is prohibited.