Ευαγγελία Βουτσάκη

 

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων υποδέχεται με χαρά την καταξιωμένη χανιώτισα φωτογράφο σε Ελλάδα και εξωτερικό Έυα Βουτσάκη η οποία θα παρουσιάσει μέρος της δουλειάς της.

 

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 στις 6:30 μ.μ. στο καφενείο Άσωτος Υιός στο Κουμ Καπί.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Η Ευαγγελία Βουτσάκη γεννήθηκε το 1978 στα Χανιά. Απο το 1997 εως το 2006 έζησε στη Θεσσαλονίκη και στην Κωνσταντινούπολη όπου σπούδασε Νομικη (ΑΠΘ) και Τούρκικα (ΙΜΧΑ και TOMER). Τη μαγεία του σκοτεινού θαλάμου την έζησε ως μέλος του Φωτογραφικού Ομίλου ΑΠΘ (ΦΟΑΠΘ). Το 2008 πήρε την υποτροφία του ΙΚΥ για μεταπτυχιακές/διδακτορικες σπουδές στη φωτογραφία. Απο τότε ζεί στην Αγγλία και ασχολείται με την έννοια της προσωπικής φωτογραφιας, τους μύθους και τις αναμνήσεις, τα όνειρα και τις αφηγήσεις. Στην πορεία παρακολούθησε ένα 4μηνο σεμινάριο για τη Θεραπεία μέσω Τέχνης απο το BAAT του Λονδίνου και ένα εντατικό μηνιαίο σεμινάριο Φωτογραφίας Κινηματογράφου απο τα Ealing Studios.

H σειρά της Ίχνη Εντός έχει διακριθεί στους διαγωνισμούς Prix de la Photographie Paris 2008-9, Festival Voies Off, Foto8 Summer awards και έχει εκτεθεί μεταξύ άλλων στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Ρώμης, Gallery HOST, OPEN'09 PhotoFringe, Arles Festival, γκαλερύ ΒΟΜ της Σεούλ, γκαλερύ Μελάνυθρος στην Αθήνα, γκαλερύ Μενιέρ στο Λονδίνο και Ινστιτούτο Γκαίτε της Λετονίας.

Προς το παρόν διδάσκει στο Friends Centre του Μπράιτον Υποκειμενική φωτογραφία/προσωπική αφήγηση και δημιουργία φωτογραφικού βιβλίου.

Τέλη του 2012 τα Ιχνη Εντός θα εκδοθούν απο το Editorial RM και το Crowdbooks.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.evavoutsaki.com

© 2008 ΛΕ.Φ.ΚΙ. Χανίων
Το περιεχόμενο της σελίδας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της ανωτέρω.
Απαγορεύεται η ολική ή τμηματική αναπαραγωγή της σελίδας αυτής χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.
Copy of any content of this site is prohibited.