"Faith stories"
Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: "Faith stories" θα φιλοξενηθεί στο Νεώριο Μόρο (Ιστιοπλοικός όμιλος Χανίων) από τις 23 Μαΐου - 6 Ιουνίου 2012.

Ώρες λειτουργίας: Ώρες λειτουργίας του Νεώριο Μόρο

Θρησκεία θα μπορούσε να είναι το σύνολο των απαντήσεων για τη σχέση του Ανθρώπου με το σύμπαν, αλλά και ένα σύνολο διαφορετικών και πολλές φορές αντιφατικών συμπεριφορών, που συγκλίνουν σε μια κοινή επιθυμία επαφής με το υπερφυσικό. Τέτοιες συμπεριφορές μετατρέπονται, μέσα από τη ματιά 6 διαφορετικών φωτογράφων, σε προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που προσπαθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να δηλώσουν την πίστη τους στο Θείο, να ταυτιστούν μαζί του ή ακόμα και να υποφέρουν για χάρη του.

 

Συμμετέχουν με φωτογραφίες τους οι:

  • Σπύρος Ζερβουδάκης
  • Νατάσα Καρακατσανη
  • Γιάννης Κλουβιδάκης
  • Σάββας Κόης
  • Δημήτρης Μπαρούνης
  • Γιάννης Στρατουδάκης

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ο Σπύρος Ζερβουδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και έζησε τα σχολικά του χρόνια στα Χανιά. Σπούδασε μαθηματικά στη Θεσσαλονίκη και εφαρμοσμένα μαθηματικά (Msc) στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Το 1988 παρακολούθησε τα σεμινάρια Φωτογραφίας στον Φωτογραφικό Όμιλο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έγινε ενεργό μέλος του έως το 1992. Από το 1996 είναι μέλος της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων. Έχει πάρει μέρος σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις ενώ έχει πραγματοποιήσει 3 ατομικές.

Η Νατάσα Καρακατσάνη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής. Ζει στον Βόλο και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι, επίσης, υπεύθυνη οργάνωσης και δημοσίων σχέσεων του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου. Παράλληλα, ασχολείται με τη λογοτεχνία και τη βιβλιοκριτική. Το βιβλίο της «Ο Ήλιος είναι για όλους» έχει βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου. Η σχέση της με τη Φωτογραφία ξεκίνησε από τα φοιτητικά της χρόνια και συνεχίστηκε εντατικά, μετά από πολύχρονη παύση, την τελευταία πενταετία. Είναι μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου. Έχει παρακολουθήσει τα φωτογραφικά τμήματα επιμόρφωσης του Δήμου Βόλου και σεμινάρια σχετικά με τη Φωτογραφία. Έχει πραγματοποιήσει 3 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.

Ο Γιάννης Κλουβιδάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1977. Με τη Φωτογραφία άρχισε να ασχολείται το 2002 κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα για σπουδές. Παρακολούθησε τα μαθήματα του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών και τα μαθήματα της Λέσχης Φωτογραφίας Χανίων (Λε.Φ.Κι.), στην οποία έγινε μέλος το 2006 μετέχοντας τα τελευταία 4 χρόνια και στο διοικητικό της συμβούλιο. Στα μαθήματα Φωτογραφίας που διοργανώνει η Λέσχη σε ετήσια βάση, εισάγει τα νέα μέλη στην Καλλιτεχνική Φωτογραφία και την ιστορία της. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις σε πολλούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς. To 2011 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση, με τίτλο "Musica - Φωτογραφίζοντας τη μουσική".

Ο Σάββας Κόης γεννήθηκε το 1964 στα Χανιά. Με τη Φωτογραφία ασχολείται σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα Φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη Χανίων (ΛΕΦΚΙ), της οποίας αποτελεί μέλος του Δ.Σ. και επιμελείται τα μαθήματα ψηφιακής επεξεργασίας στα νέα μέλη. Φωτογραφίες του έχουν διακριθεί / εκτεθεί σε πολλούς πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς / εκθέσεις.

Ο Δημήτρης Μπαρούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Η ενασχόληση του με τη Φωτογραφία ξεκίνησε ερασιτεχνικά από τα εφηβικά του χρόνια. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Φωτογραφίας στο πολιτιστικό κέντρο του Ο.Τ.Ε. με δάσκαλο το Δημήτρη Τσεβά . Είναι μέλος της Λέσχης Φωτογραφίας Χανίων από το 2001 και συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο διοικητικό συμβούλιο εφόσον ζει μόνιμα στα Χανιά. Φωτογραφίες του έχουν εκτεθεί σε μια ατομική και αρκετές ομαδικές εκθέσεις .

Ο Γιάννης Στρατουδάκης γεννήθηκε το 1977 στη Σάμο. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΔΙΕΚ Βόλου, στο Τμήμα Φωτογραφίας, ενώ το 2002 του δίνεται υποτροφία από τη Σχολή ESP στη Θεσσαλονίκη. Το 2006 ξεκινάει συνεργασία με το περιοδικό «Φωτογραφικό Είδωλο» ως αρθρογράφος. Την ίδια χρονιά και για τα δύο επόμενα χρόνια, θα ανταλλάσσει απόψεις με τον διεθνούς φήμης Γερμανό φωτογράφο Thomas Herbrich, αναπτύσσοντας μαζί του μια σχέση μαθητή-δασκάλου. Το 2009 επιλέγεται από τον Αμερικανό φωτογράφο του πρακτορείου Magnum Photos, David Alan Harvey, ως ένας εκ των διακοσίων ανερχόμενων φωτογράφων μέσω του Emerging Photographers Found, που διοργανώνεται κάθε χρόνο απ' το φωτογραφικό περιοδικό Burn magazine. Από το 2008 διδάσκει Σημειολογία της Εικόνας, Οπτική Αντίληψη και Δεοντολογία Φωτογραφίας στο Δ.Ι.Ε.Κ Βόλου και έχει πραγματοποιήσει σειρά σεμιναρίων σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

© 2008 ΛΕ.Φ.ΚΙ. Χανίων
Το περιεχόμενο της σελίδας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της ανωτέρω.
Απαγορεύεται η ολική ή τμηματική αναπαραγωγή της σελίδας αυτής χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.
Copy of any content of this site is prohibited.