Η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, η «Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Χανίων» και το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Ελαιουργείον» παρουσιάζουν τη φωτογραφική έκθεση «Παγίδα - Trap» του Σπύρου Ζερβουδάκη στο «Μουσείο Αλιείας» του Κολυμβαρίου το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 στις 19:00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

 

"Παγίδα - Trap"...
ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012 στις 19:00 στο Μουσείο Αλιείας Κολυμβαρίου

Επιμέλεια: Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης & Γιάννης Στρατουδάκης

Διάρκεια έκθεσης: 29.9.2012 - 31.10.2012

Ανοικτά: Τετάρτη έως Κυριακή από 17:00 έως 21:00, Δευτέρα & Τρίτη κλειστά.

Είσοδος ελεύθερη

 

Τίποτα από τον κόσμο που φωτογραφικά περιγράφει ο Ζερβουδάκης δεν είναι «ψέμα», κανένα ίχνος κολλάζ ή φωτομοντάζ δεν επιτρέπει την αμφισβήτηση του υπαρκτού υποθαλάσσιου κόσμου που ο φωτογράφος παρουσιάζει σχολαστικά και ασπρόμαυρα. Όλα είναι εκεί, απτά και ζωντανά μπροστά στο μάτι της φωτογραφικής του μηχανής. Κι όμως τίποτα από όσα τελικά αποτυπώνονται στο χαρτί δεν είναι εφικτά στον πεπερασμένο τρισδιάστατο χωροχρόνο του θεατή. Ο δημιουργός μελετάει με τόση αριστοτεχνική προσοχή τον επιλεγμένο χώρο του για να οργανώσει μια παγίδα στον παρατηρητή που το θύμα δεν έχει άλλη επιλογή από το να συμπράξει ολισθαίνοντας στο ανορθόδοξο τοπίο της εικόνας επιβεβαιώνοντας το ρόλο του φωτογράφου ως ικανότατου δολοπλόκου και θύτη.

Μέγας Χορηγός: Avra Imperial Beach Resort & Spa

Χορηγοί: Anek Lines, Κτήμα Λουπάκη, Χυμοί Βιοχύμ, Αναψυκτικά Γεράνι, BizArt, EyeLand, Κρητικός Φούρνος Περράκης, Παραδοσιακά Προϊόντα Ελληνάκης, Βρώσιμες Ελιές Χαρισάκης, Δομικά & Διακοσμητικά Υλικά Ι.Π.Διακουλάκης.

 

Κατά τον μήνα Οκτώβριο 2012 το Μουσείο Αλιείας θα δέχεται επισκέψεις πρωί και απόγευμα από μαθητές, συλλόγους και οργανωμένες ομάδες επισκεπτών με δωρεάν ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές του και στη φωτογραφική έκθεση «Παγίδα-Trap» του Σπύρου Ζερβουδάκη μετά από προσυνεννόηση στα τηλέφωνα: 693 73 83 500 & 69 550 69 731.

~~~~~~~

Ο Σπύρος Ζερβουδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη Φωτογραφία παρακολουθώντας μαθήματα στον Φωτογραφικό Όμιλο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε παρακολουθώντας διεθνή σεμινάρια και διαλέξεις. Από το 1995 είναι μέλος της Λέσχης Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Χανίων και σήμερα συμμετέχει στο Διοικητικό της Συμβούλιο. Έχει παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει βραβευτεί η δουλειά του σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Έργα του βρίσκονται στο «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Ελαιουργείον» και σε ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός Ελλάδας. Ζεί, εργάζεται και δημιουργεί στα Χανιά της Κρήτης.

© 2008 ΛΕ.Φ.ΚΙ. Χανίων
Το περιεχόμενο της σελίδας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της ανωτέρω.
Απαγορεύεται η ολική ή τμηματική αναπαραγωγή της σελίδας αυτής χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.
Copy of any content of this site is prohibited.