Σεμινάριο για τ...

H Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων στη σειρά των δράσεων με σκοπό την διάδοση, την μάθηση και την επαφή του κοινού της πόλης μας τόσο με την τέχνη της Φωτογραφίας όσο και με τις Εικαστικές Τέχνες γενικότερα, οργανώνουν στο πλαίσιο της Ιστορίας της Τέχνης, 4 (τέσσερα) δίωρα σεμινάρια με θέμα: «Αυτονομία και ενδεχομενικότητα της τέχνης κατά τον 20ο αιώνα του βιομηχανικού και εθνοκεντρικού καπιταλισμού» με εισηγητή τον ιστορικό τέχνης Δρ. Κωνσταντίνο Πρώιμο.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στην Αίθουσα του Πρώτου Ορόφου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (οδός Α. Παπανδρέου, πρώην οδός Δημοκρατίας). Θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα του Φλεβάρη 2013 από τις 6:30 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. και απευθύνονται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να τα παρακολουθήσει με ελεύθερη είσοδο.

Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 και τα ακόλουθα τις Δευτέρες 11.2.2013, 18.2.2013 και 25.2.2013.

"Ο καλλιτεχνικός μοντερνισμός διακρίνει μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο που υπήρξε καθοριστική για την πορεία του εικοστού αιώνα και τη διαμόρφωση του σύγχρονου πολιτισμού. Η άνθιση των διαφόρων μοντέρνων καλλιτεχνικών τάσεων έλαβε χώρα στην Ευρώπη που ήταν μοιρασμένη σε έθνη κράτη την εποχή μετά την κορύφωση της βιομηχανικής επανάστασης που έφερε σε ωρίμανση το μοντέλο καταναλωτικού καπιταλισμού που γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα. Κεντρική θέση στο μοντέλο αυτό του καταναλωτικού καπιταλισμού έχει ο άνθρωπος ως άτομο με μοναδικές ιδιαιτερότητες που επιζητεί να επενδύσει με νόημα τη θέση του και το πέρασμά του από τον κόσμο. Συναφής με την αναζήτηση νοήματος είναι η απόρριψη από πολλούς μοντέρνους καλλιτέχνες της παράδοσης, των καλλιτεχνικών αλλά και κοινωνικών συμβάσεων αλλά και η προσκόλληση στο μέλλον και η επίκληση πολιτικών και κοινωνικών, ουτοπικών οραμάτων για έναν καλύτερο κόσμο. Η μοντέρνα επανάσταση δε λαμβάνει χώρα μόνο εντός της κάθε μίας απόν τις λεγόμενες εικαστικές τέχνες αλλά φέρνει δυναμικά στο προσκήνιο νέες μορφές εικονοποιίας όπως τη φωτογραφία και πολύ περισσότερο ο κινηματογράφος που απειλούν να αποκαθηλώσουν τις παραδοσιακές."

© 2008 ΛΕ.Φ.ΚΙ. Χανίων
Το περιεχόμενο της σελίδας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της ανωτέρω.
Απαγορεύεται η ολική ή τμηματική αναπαραγωγή της σελίδας αυτής χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.
Copy of any content of this site is prohibited.