Κινηματογραφική...

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων συνεχίζει το κινηματογραφικό ταξίδι της, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 8.30μ.μ στο Νεώριο Μόρο, με τη ταινία "Κλέφτης ποδηλάτων".

Το κλασικό αριστούργημα του Βιτόριο ντε Σίκα. Γυρισμένη στη Ρώμη το 1948. Μια από τις καλύτερες ταινίες όχι μόνο του Ιταλικού νεορεαλισμού αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ο καταστρεπτικός Β’ παγκόσμιος πόλεμος έχει τελειώσει και το μεγαλύτερο μέρος της ιταλικής κοινωνίας ζει στη φτώχεια. Ο Ρίτσι είναι άνεργος και βρίσκει επιτέλους δουλειά στο Δήμο της Ρώμης ως αφισοκολλητής .Η δουλειά απαιτεί ποδήλατο και ο Ρίτσι δεν έχει πια, το έχει δώσει ενέχυρο. Έτσι, θα πει ψέματα για να μπορέσει να δουλέψει. Η γυναίκα του, βρίσκει τη λύση, δίνει ενέχυρο τα σεντόνια της προίκας της και το ποδήλατο επιστρέφει στην οικογένεια, Πριν ξημερώσει ο Ρίτσι μαζί με τους άλλους αφισοκολλητές ξεχύνονται στους δρόμους. Την ώρα όμως που ανεβασμένος στη σκάλα κολλά μια αφίσα, κάποιοι του κλέβουν το ποδήλατο. Καθώς είναι αδύνατον να δουλέψει χωρίς αυτό, ξεκινά με τον μικρό γιο του μια απελπισμένη αναζήτηση στους δρόμους της Ρώμης….

Ο κλέφτης ποδηλάτων είναι μια ταινία που δε προσπαθεί να αποφύγει το συναίσθημα. Μέσα από την καταπληκτική φωτογραφία παρακολουθούμε τους ήρωες σε μια συνεχή αναζήτηση, από την αστυνομία στους δρόμους και στις φτωχογειτονιές και από τα υπαίθρια παζάρια στα συσσίτια της εκκλησίας… Σκηνές μοναδικές σε μια κλιμακούμενη έντασης συγκίνηση και σε ένα ατελείωτο ταξίδι συναισθημάτων. Η διαχρονική ταινία του Βιτόριο Ντε Σίκα για πολλούς ανήκει μέσα στη πρώτη δεκάδα των ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Είσοδος Ελεύθερη

Διάρκεια ταινίας: 90 λεπτά

© 2008 ΛΕ.Φ.ΚΙ. Χανίων
Το περιεχόμενο της σελίδας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της ανωτέρω.
Απαγορεύεται η ολική ή τμηματική αναπαραγωγή της σελίδας αυτής χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.
Copy of any content of this site is prohibited.