Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενδοσκόπηση, η ενδο-φωτογράφιση. Μέσα απο ασκήσεις εμπνευσμένες απο τη θεραπεία μέσω τέχνης, οι συμμετέχοντες θα ενθαρρυνθούν να ανιχνεύσουν τους φόβους και τις επιθυμίες τους. Οι φωτογραφίες που θα προκύψουν, θα αποτελέσουν υλικό αυτοβιογραφικής αφήγησης η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλη του 2015.

Μετά το σεμινάριο θα συνεχιστεί (μέσω skype και μέιλ) η επικοινωνία με τους συμμετέχοντες και θα οριστεί ημερομηνία τελικής παρουσίασης των ατομικών έργων μετά απο ένα χρόνο, τον Απρίλη του 2015. Η παρουσίαση θα έχει τη μορφή έκθεσης και για όσους το επιθυμούν τη μορφή βιβλίου.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει 5-8 φωτογραφίες που θεωρεί οτι τον εκφράζουν και το λόγο για τον οποίο επιθυμεί να συμμετάσχει στο σεμινάριο στο μέιλ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Επίσης μπορεί να προτείνει τον εαυτό του για υποτροφία.

 

Κόστος: 90 ευρώ

Θα δοθεί 1 υποτροφία για δωρεάν συμμετοχή και 2 συμμετοχές με κόστος 50 ευρώ* σε 2 φοιτητές.

Όριο συμμετεχόντων: 12 άτομα

Παρασκευή 11 Απριλίου 17.00-21.00

Σάββατο 12 Απριλίου 11-14.00 και 17.00-21.00

Κυριακή 13 Απριλίου 11-14.00 και 17.00-21.00

Παρουσίαση αποτελεσμάτων του τριημέρου: 21 Απριλίου 2014. Τελική παρουσίαση τον Απρίλη 2015.

 

Η Εύα Βουτσάκη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1978. Από το 1997 έως το 2006 έζησε στη Θεσσαλονίκη και εν μέρει στην Κωνσταντινούπολη όπου σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Τούρκικα στο Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου Αίμου και στο ΤΟΜΕR του Πανεπιστημίου της Άγκυρας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους φωτογράφους Anders Petersen, Antoine D'Agata, Carl de Keyzer, David Hurn, και Mark Power. Το 2008 πήρε την υποτροφία του ΙΚΥ για μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές στη φωτογραφία και από τότε ζει στην Αγγλία. Παράλληλα σπούδασε Cinematography στα Ealing Studios και Θεραπεία Μέσω Τέχνης στο BAAT του Λονδίνου. Απο το 2012 συνεργάζεται καλλιτεχνικά με το Grassroots Suicide Prevention, και είναι υπεύθυνη ομάδας υποστήριξης συγγενών ψυχικά ασθενών στο Brighton για το Rethink Mental Illness ενώ παράλληλα ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της για διδασκαλία ενηλίκων.

Ασχολείται με την έννοια της προσωπικής φωτογραφίας, τους μύθους και τις αναμνήσεις, τα όνειρα και τις αφηγήσεις. Φωτογραφίες της έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα, Αγγλία, Κορέα, Λετονία, Τουρκία, Ιταλία και το έργο της έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία. Το 2014 το dummy της για τα Ιχνη Εντος θα εκτεθεί στο Ινστιτούτο Φωτογραφίας του Τόκυο.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.evavoutsaki.com/

http://vimeo.com/evavoutsaki/

http://evavoutsaki.blogspot.co.uk/

https://www.facebook.com/EvaVoutsaki

© 2008 ΛΕ.Φ.ΚΙ. Χανίων
Το περιεχόμενο της σελίδας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της ανωτέρω.
Απαγορεύεται η ολική ή τμηματική αναπαραγωγή της σελίδας αυτής χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.
Copy of any content of this site is prohibited.