Τα φτερά του έρ...

Η Λέσχη φωτογραφίας και κινηματογράφου Χανίων κλείνοντας τον 1ο κύκλο κινηματογραφικών προβολών τη Τετάρτη 7 Μαΐου στις 8.30μ.μ. στο Νεώριο Μόρο(ιστιοπλοΪκός όμιλος Χανίων) προβάλει τη ταινία του Βιμ Βέντερς Τα φτερά του Έρωτα .

Στο χωρισμένο από το τοίχος Βερολίνο, άγγελοι περιπλανιούνται στους δρόμους, ακούγοντας τις σκέψεις των ανθρώπων. Ένας από αυτούς ερωτεύεται μια ακροβάτισσα του τσίρκου. Τα αισθήματά του για αυτήν είναι τόσο έντονα που ζητά να χάσει το προνόμιο της αθανασίας και να γίνει θνητός. Επιλέγει να αφήσει την αθανασία και την αιωνιότητα και να ζήσει σαν άνθρωπος. Ο άγγελος θα "εκπέσει" με τη θέλησή του, στους περιορισμούς του χρόνου, στην αρρώστια, τον πόνο και στο θάνατο, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να αγγίζει, να αισθανθεί ...να νοιώσει όλα τα απλά καθημερινά και ανθρώπινα πράγματα... δηλαδή να ζήσει...

"Τα Φτερά του Έρωτα" (ή "Ο Ουρανός πάνω από το Βερολίνο" όπως είναι ο αυθεντικός γερμανικός τίτλος) είναι ένα κινηματογραφικό ποίημα για τους ανθρώπους, τις αισθήσεις, των έρωτα, την αθωότητα και τη σοφία, την Ευρώπη και την Αμερική, τον κινηματογράφο, τη ζωή που ονειρευόμαστε και τη ζωή που ζούμε. Το μοτίβο της περιπλάνησης εδώ γίνεται "εσωτερική" υπόθεση, με υπέροχη φωτογραφία και μαγικά ασπρόμαυρα πλάνα από την πόλη του Βερολίνου λίγο πριν την πτώση του τείχους.

Η ταινία κατέκτησε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Καννών το 1987.

Διάρκεια: 127'

Είσοδος ελεύθερη

© 2008 ΛΕ.Φ.ΚΙ. Χανίων
Το περιεχόμενο της σελίδας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της ανωτέρω.
Απαγορεύεται η ολική ή τμηματική αναπαραγωγή της σελίδας αυτής χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.
Copy of any content of this site is prohibited.