Προβολή της ται...

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων τη Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 8.00 μ.μ. θα προβάλει στο Πνευματικό κέντρο Χανίων τη ταινία ''Ουγκέτσου Μονογκατάρι'' του μεγάλου Ιάπωνα σκηνοθέτη Κέντζι Μιζογκούτσι.

«Το αριστούργημα του Μιζογκούτσι είναι από τις ωραιότερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Είναι ο ελληνικός μύθος της Οδύσσειας και την ίδια στιγμή και ο κελτικός μύθος του Λανσελότου....»

Η ιστορία διαδραματίζετε στη μεσαιωνική Ιαπωνία που μαστίζεται από εμφυλίους πολέμους. Δυο φτωχοί άντρες αναζητώντας ο ένας καλλιτεχνική δόξα και πλούτη, και ο άλλος να γίνει ένδοξος σαμουράι ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι για την πόλη αφήνοντας πίσω τις γυναίκες τους να πληρώνουν το τίμημα της αλόγιστης φιλοδοξίας τους. Σημασία όμως δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι της επιστροφής...
Ιστορίες Της Χλωμής Σελήνης Μετά Τη Βροχή, όπως είναι η απόδοση του ιαπωνικού τίτλου, είναι μια ιστορία του φανταστικού, βουτηγμένη στην πιο αμείλικτη πραγματικότητα. Μια αλληγορία πάνω στην ανθρώπινη ματαιοδοξία τον έρωτα, και την προδοσία.
Η ταινία τιμήθηκε το 1953 με το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας και τον Αργυρό Λέοντα στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, ενώ έχει καταταχθεί στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Διάρκεια 96 λεπτά

Είσοδος ελεύθερη

© 2008 ΛΕ.Φ.ΚΙ. Χανίων
Το περιεχόμενο της σελίδας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της ανωτέρω.
Απαγορεύεται η ολική ή τμηματική αναπαραγωγή της σελίδας αυτής χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.
Copy of any content of this site is prohibited.