"Μ, Ο Δράκος το...

H Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων προβάλει την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ στο Πνευματικό Kέντρο Χανίων τη ταινία του Φριτς Λανγκ «Μ, Ο Δράκος του Ντίσελντορφ».
Το "Μ" είναι η πρώτη ταινία που έγινε για serial killer και είναι γυρισμένη το 1931, τη κρίσιμη εποχή του μεσοπολέμου. Στο Βερολίνο η τοπική κοινωνία αναστατώνεται από την ύπαρξη ενός τρομακτικού σίριαλ κίλερ, που σκοτώνει μόνο παιδιά. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ποιός είναι, το μόνο που ξέρουν για το δολοφόνο είναι ότι έχει ένα χαρακτηριστικό, ένα ανατριχιαστικό σφύριγμα με μια εμμονή σε μια κλασική μελωδία. Σε μια κλειστοφοβική, δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα όπου ανθεί η αμοιβαία καχυποψία η αστυνομία κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να εντοπίσει τον δολοφόνο ενώ παράλληλα οι μικροκακοποιοί της περιοχής αποφασίζουν να αναλάβουν δράση.
Ο σκηνοθέτης μέσα από τις σκοτεινές εικόνες που δημιουργεί και το ζοφερό κλίμα φόβου, προοιωνίζει το επικείμενο κακό που εγκυμονούσε στη γερμανική κοινωνία καθώς οι ναζί αρχίζουν σιγά σιγά να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους.
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Πέτερ Λόρε συγκλονιστικός και αξεπέραστος σε μια ερμηνεία που τον καθιέρωσε, ενσαρκώνει τέλεια τη διαταραγμένη προσωπικότητα του δράκου.
"Ο Δράκος του Ντίσελντορφ" ψηφίστηκε ως η σημαντικότερη γερμανική ταινία όλων των εποχών (Ένωση Γερμανικών Ταινιοθηκών) και θεωρείται ταινία-σταθμός του γερμανικού εξπρεσιονισμού.

Διάρκεια: 105 λεπτά

Είσοδος ελεύθερη

© 2008 ΛΕ.Φ.ΚΙ. Χανίων
Το περιεχόμενο της σελίδας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της ανωτέρω.
Απαγορεύεται η ολική ή τμηματική αναπαραγωγή της σελίδας αυτής χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.
Copy of any content of this site is prohibited.