Η Λε.Φ.Κι. φιλο...
Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων φιλοξενεί τον Κωστή Αντωνιάδη, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,την Κυριακή 12 Ιανουαρίου και ώρα 19.30 στο Λεκτόριο, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διάλεξη με τίτλο «Σύγχρονες φωτογραφικές προσεγγίσεις: Από το δρόμο στις Βιβλιοθήκες».
 
Είσοδος Ελεύθερη
 
«… Την τελευταία δεκαετία, με ελάχιστες εξαιρέσεις, η καλλιτεχνική – δημιουργική φωτογραφία φαίνεται εντέλει να είναι περισσότερο απόρροια ακαδημαϊκών σπουδών και εικαστικών επιδιώξεων. Οι φωτογράφοι ξεκίνησαν αναζητώντας τις εικόνες τους στους δρόμους, έπειτα τις κατασκεύαζαν στο στούντιο και τώρα τις σχεδιάζουν στις βιβλιοθήκες. Φωτογραφικά αρχεία, οικογενειακές φωτογραφίες, κοινωνικά στερεότυπα, οικολογικοί κίνδυνοι είναι μερικά μόνο από τα πεδία της έρευνάς τους».
Με τίτλο «Σύγχρονες φωτογραφικές προσεγγίσεις: Από το δρόμο στις Βιβλιοθήκες» ο Κωστής Αντωνιάδης*, προσκεκλημένος της ΛΕΦΚΙ θα μιλήσει για την σύγχρονη φωτογραφική καλλιτεχνική παραγωγή, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τα θέματα που απασχολούν σήμερα τους φωτογράφους.
*Ο Κωστής Αντωνιάδης είναι φωτογράφος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
 
O Kωστής Aντωνιάδης γεννήθηκε στην Aθήνα το 1949. Σπούδασε Φυσική στο Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και φωτογραφία στο Institut Francais de la Photographie στο Παρίσι. Είναι ιδρυτικό μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Αθηνών (1979-2004). Από το 1985 έχει θέση καθηγητή στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών στo Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Θεωρητικά και κριτικά κείμενά του για τη φωτογραφία δημοσιεύονται από το 1979 σε εικαστικά και φωτογραφικά περιοδικά. Έχει οργανώσει και επιμεληθεί πολυάριθμες εκθέσεις φωτογραφίας ελλήνων και ξένων φωτογράφων για λογαριασμό του Φωτογραφικού Kέντρου, του Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας, του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα. Το 2003 ανέλαβε τη διεύθυνση του Μουσείου Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη και από το 2006 εργάζεται ως ανεξάρτητος επιμελητής εκθέσεων. Έχει επίσης πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και εθνικές συλλογές.
© 2008 ΛΕ.Φ.ΚΙ. Χανίων
Το περιεχόμενο της σελίδας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της ανωτέρω.
Απαγορεύεται η ολική ή τμηματική αναπαραγωγή της σελίδας αυτής χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.
Copy of any content of this site is prohibited.